programma

Huttenbouwen, eetbare plantenwandeling, broodjes bakken, timmeren, muziek en theater, lekker eten, gezond & duurzaam shoppen. Je vindt het allemaal op de Appelparade met Kiind 2020. Dit jaar organiseert Kiind er een workshop tent bij met allerlei leerzame bijeenkomsten over natuurlijk ouderschap. Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld. Zie ook onze Facebook pagina, Hieronder een impressie van 2019.

Kom kletsen met de makers van tijdschrift Kiind in de Kiindtent! Bij hen kun je ook meedoen aan een eetbare plantenwandeling, een workshop babygebaren volgen, knutselen met Jet van JETPAQ, een workshop ‘ontspannen zwanger’ volgen en natuurlijk ons nieuwste boek ‘Wat baby’s nodig hebben’ kopen of lid worden van Kiind met voordeel.

Ook kun je bij ze neerploffen voor een gesprek of om je kleintje te voeden.

 

Kiind zorgt voor ontmoeting, ontspanning en verdieping. Wees welkom in de een na grootste tent op het hoofdterrein, schuin tegenover de ingang van De Tent (voor horeca).

Kom in de Kiind tent 

Zeezelaar

Kinderkunstcollectief Zeezelaar gaat twee dagen lang met kinderen aan de slag: samen een kasteel bouwen en er een theatervoorstelling in maken. Zondag en maandag.
 

zeezelaar-bladel20170729_49.JPG

Acoustic blue

Acoustic Blue bestaat uit drie muzikanten die hun lol in improviseren  willen delen.
Met Bluegrass/Americana aan de basis, vind je in het repertoire uitstapjes naar jazz, Feelgood en Ragtime. Liedjes van o.a. Johnny Cash, Pokey la Farge, Old Crow Medicine show, Common Linnets maakt Acoustic Blue gewoon een feestje van ieder optreden, maar wel met een eigen draai. Zondag rondreizend.

Meike Wesselink zang/ukelele/percussie, Jelle Schilstra: gitaar/banjo/zang/percussie en Niek Hietbrink: contrabass/trompet

Shoot from the hip

Shoot From the Hip, een Rock ’n roll trio op smaak gebracht met rockabilly en een sausje van Surf en Blues! Deze pittige schotel wordt opgediend door drie veertigers met respect voor de ‘gouden doden’ zoals Gene Vincent, Elvis Presley, Chuck Berry, Eddie Cochran, John Lee Hooker en Johnny Burnette. De bandleden hebben een broertje dood aan bergen elektronica en overbodige rommel;  een basis drum kit, twee buizenversterkers, een contra(bas), een semi-elektrische gitaar en rock ’n rollen maar! Zondag.

20180908_223257-1148x574.jpg

Blouwe covers

Coverband Blouw komt zondag de mooiste Nederlandse liedjes zingen.

Mad Shack

Mad Shack rockabily skiffle zingt de lekkerste dixieland, folk, blues en jazz, rock&roll en hillibillie  nummers uit de States. Maandag.

Nath's Project wordt gevormd door vijf enthousiaste muzikanten met hart voor muziek. 

De optredens worden gekenmerkt door een intieme setting van mooie luisterliedjes, 

afgewisseld met steviger pop, country en jazz songs. Maandag.

Nath's project

Je leest alles in de programmakrant (gratis op festival)

Color changing egg

$_84.jpeg

Color changing egg is een driekoppige formatie die op speelse wijze eigen werk afwisselt met een breed repertoire aan covers. Ze gebruiken percussie, meerstemmige zang, gitaren, violen mandoline en banjo. Om vrolijk van te worden! Zondag.

Groente knutselen

Bij Spoony -bekend van de lekkerste meeneem verse soepjes- kunnen kinderen aan de slag met groentes. Groenteschilderijen maken of andere kunstwerken. En nog lekker ook!

Waterzuiverings-installatie maken

In de tent van Bubbles body care kunnen kinderen zelf een waterzuiveringsinstallatie maken. De producten van Bubbles body care zijn gemaakt met zorg en respect voor zowel kinderen als de planeet. Ze bevatten alleen milde en verzorgende natuurlijke en biologische ingrediënten.

Workshop Bubbles 2.JPG
spoony-spelletjes-soep.png
Cover Van kleine spruit tot toffe peer H

Berenbroodjes smeren

Maak samen met auteur Gees van Asperen een recept uit haar familiekookboek "Van Kleine Spruit tot Toffe Peer" en ervaar hoe vrolijk, voedzaam ėn lekker de berenbroodjes zijn. Voor kleine spruiten, toffe peren én volwassenen

Dagelijks elk heel uur vanaf 11 uur tot en met 15 uur.

www.vankleinespruittottoffepeer.nl

OMH_019_ILL-programma_03_Appelparade_29m

Modeshow

Duurzaamheidsplatform en webshop Next way of living organiseert op tweede Pinksterdag een fantastische modeshow. Fair trade en biologische merken voor zowel baby's, kinderen en volwassenen presenteren zich op de groenste catwalk van Nederland! Lees meer

IMG_20180521_191111.jpg

Eetbare plantenwandeling met kookworkshop

Bioloog Ben Dijk wijdt de bezoekers van de Appelparade drie keer per dag in in de wondere wereld van eetbare wilde plantensoorten. Twee keer (14 en 16 uur) is de rondwandeling drie kwartier en gratis, een keer (11.30 uur) duurt het anderhalf uur, want dan zit er een kookworkshop aan vast en kost het € 15. Dan mag je je eigen salade opeten. Startpunt bij de Kiind tent. Reserveren voor de kookworkshop kan hier. Fotograaf: Bella Thewes

Skelters, skippy's en meer

Dit jaar zijn er weer twee dagen lang gratis skelters om over het terrein te crossen. Ook zijn er pedalo's, skippy ballen, een reuzenskippy en een dikke mat!

IMG_20180520_122610.JPG

Bespeel mij piano

De bespeel mij piano is er ook weer. In een rustig hoekje ditkeer, zodat iedereen lekker los kan gaan!

Schermafbeelding 2019-05-24 om 09.48.36.

Have Fun Events

Ook voor de kinderen is er dit jaar weer genoeg te beleven tijdens de Appelparade. Have Fun Events verzorgt o.a. zweefmolen, boogschieten en springkussen. Tegen kleine betaling.

Shetlanderij van Liemeer

Op het grote veld kunnen kinderen een rondje maken op pony's. 

Vindt de pony jou net zo lief als jij hem? Tegen kleine vergoeding zondag en maandag van 12 tot 17 uur.

Schmink

Word je een leeuw of een eenhoorn? Masker made werkt met ecologische verfstoffen. tegen kleine vergoeding.

Sing & song

 artiesten

Verschillende bandjes lopen al muziek makend over het terrein

Schermafbeelding 2019-06-03 om 13.53.10.
Lees alles in de programmakrant:

Dansen

Beweeg je samen

 

Kom samen dansen en ervaar hoeveel vreugde dansen brengt. En hoe het je kan helpen vertragen in een wereld vol hectiek. 

Zegt je hoofd ik kan niet dansen? Je lijf zal het tegendeel bewijzen.

Prijs:€ 1

Locatie: tent tegenover Kiind

Het programma

10:45 - 11:10 Beweeg je samen 

11:45 - 12:10 Beweeg je samen

13:15 – 13:40 Beweeg je samen

14:15 – 14:40 Beweeg je samen 

beweeg je verder.png

Lekker dansen in buitenlucht of tent, onder begeleiding van Beweeg je verder danscoach Mariëlle Peerenboom